Naar schatting 250 deelnemers namen op 10 september deel aan de achtste editie van Christa Mensert Memorial Ride. Met deze fietstocht werd geld ingezameld voor de ondersteuning van asbestslachtoffers.

Christa Mensert was een asbestslachtoffer, zij overleed in 2009. Het was haar wens om bij de uitvaart geld in te zamelen voor asbestslachtoffers. Haar nabestaanden hebben deze traditie voortgezet en de Christa Mensert Memorial Ride georganiseerd.
Bij de start van de achtste editie overhandigde Paco Busteros León (rechts op de foto) op symbolische wijze een cheque van € 2000,- aan Jan Warning, directeur Instituut Asbestslachtoffers (midden op de foto). Dit geld is de opbrengst van de rit van vorig jaar. Het geld wordt volledig besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar mesothelioom.
Op de foto links staat Olaf McDaniel, wethouder sport van Leiderdorp. Hij gaf even later het startschot. Christa’s Ride wordt gehouden in twee afstanden: een familietocht van 25 km en een tocht van 75 km voor wielrenners. De tocht voert de deelnemers door het Groene Hart. De fietsers hebben het op deze achtste editie droog weten te houden. Bron: IAS, 11 september 2017